Dit doen klussers fout bij een deur schilderen


Ga je een deur schilderen? Let dan op de volgende fouten bij het schilderen van een deur. Iedere schilder heeft zijn eigen manier om een deur te schilderen met de kwast of roller, maar deze schildertips zijn bedoeld om jou als klusser verder te helpen bij je schildersproject.

Het schilderen van een deur kan best lastig zijn als je niet exact weet hoe je moet starten. In deze video ga ik een deur verven die rabatplanken heeft. Bij het aanbrengen van de verf moet je ervoor zorgen dat je niet te veel over de randen gaat. De planken hebben meestal een groef, en het zou verstandig zijn om precies bij die groef te stoppen met je verf. Als je te veel verf over de rand heen doet, kan het zijn dat deze snel gaat drogen en krijg je daar dikke randen.

Ik probeer altijd één of twee vlakken tegelijk te schilderen. Als je te veel in één keer gaat doen, kan het zijn dat je niet snel genoeg bent om te schilderen. Let er wel op dat ik voor deze deur gebruik maak van terpentineverf. Wil je liever watergedragen verf, dan heb ik daar een andere video voor waar je leert om een kozijn te schilderen met watergedragen verf.

Je kunt ervoor kiezen om kleine randen met een penseel te schilderen. Als je liever een grotere kwast wilt gebruiken, is dat natuurlijk ook prima, maar de kans dat je niet overal bij komt is wel aanwezig. Als je de kleine randen hebt gedaan, kan je de vlakken oppakken. Hiervoor kan je een roller pakken om de vlakken te doen. Wil je liever leren hoe je een deur met de kwast volledig kan schilderen, bekijk dan de video waarin ik je dat leer.

Als je voldoende verf hebt aangebracht met de roller, kan je het nastrijken met de kwast zodat je een mooi resultaat krijgt.

Bedenk wel dat de verf vaak nog moet uitvloeien. Dus geef de verf wat tijd om dat te doen. En als je het goed doet, krijg je een mooi resultaat. Deze fouten bij een deur schilderen hoef jij niet te maken! Bekijk de video hieronder om de handelingen in de praktijk te zien.

Wil jij een deur schilderen? Maak dan gebruik van de tips die ik je geef en volg ons voor meer handige tips. In mijn E-book PDF vind je nog veel meer waardevolle informatie.


Schildersbedrijf Edens, de vakman voor uw woning!

Delen op social media

Ook handig om te weten

Schildersbedrijf Edens Over mij
Schildersbedrijf J. Edens in Apeldoorn. Uw partner voor behangen, glaszetten, onderhoud, kleuradvies, restauratie, pleisterwerk en lambrisering.
Nieuwsbrief
Wil je geen tips meer missen, meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief!
2024 © Schildersbedrijf Edens
Malcare WordPress Security