Geven blaren in een kozijn of deur houtrot?

Geven blaren in een kozijn of deur houtrot? Doe dan deze test.

Blaren in kozijn of deur kunnen wijzen op vochtproblemen, zoutaanslagen of verouderde verf. Deze blaren kunnen ontstaan door zout dat de verf naar buiten drukt, vooral wanneer de zon erop schijnt. Als je blaren in je ondergrond hebt, is het essentieel om het vocht te verwijderen, omdat het anders in het kozijn kan trekken. Het is mogelijk om de blaren met een naald in te prikken en het vocht eruit te laten komen, maar als er geen vocht uitkomt, is het waarschijnlijk slechts lucht en hoeft het geen schade te veroorzaken aan de ondergrond.

Om vochtproblemen te voorkomen, is het belangrijk om te kijken waar het vocht vandaan komt. Misschien is er een lekkage bij de kitnaden die gerepareerd moet worden. Als je de blaren verwijdert en het kozijn goed laat drogen, kun je het probleem oplossen. Het kan zijn dat je kozijn al lang met dezelfde verf is behandeld, en na verloop van tijd begint deze los te komen, waardoor blaren ontstaan. Het wordt aanbevolen om het schilderwerk om de acht of negen jaar volledig te verwijderen om dit soort problemen te voorkomen.

Het is mogelijk om plaatselijk bij te werken met bijvoorbeeld Renofill, waardoor je niet het hele kozijn hoeft te schilderen. Let er wel op dat je de Renofill niet gaat gebruiken voor houtrot. In een ander video leer je meer wanneer je welke epoxy plamuur je moet gebruiken bij houtrot.

Het is ook handig om bepaalde problemen zelf op te lossen, wat geld kan besparen als je een vakman moet inhuren. Door jezelf goed voor te bereiden en kennis te hebben van veelvoorkomende problemen, kun je mogelijke schade aan je kozijnen voorkomen en deze zelf oplossen als dat nodig is. Een PDF met schildertips specifiek gericht op buitenkozijnen kan je helpen om deze klussen succesvol uit te voeren. Het is een handige gids met adviezen en tips over onder andere het herkennen van problemen, het schoonmaken, schuren, kit en bijwerken van je kozijnen.

Het is dus zeker de moeite waard om jezelf goed in te lezen en voor te bereiden voordat je aan de slag gaat met schilderwerk aan je kozijnen. Een goede voorbereiding en kennis van veelvoorkomende problemen kunnen je helpen om je kozijnen in goede staat te houden en mogelijke schade te voorkomen. Als er echt te veel blaren in je ondergrond zitten, of je wilt de oude verflagen van je deur verwijderen, dan kun je dat bijvoorbeeld met een föhn of afbijt doen. In deze video leer je het volledige proces hoe je een deur kaal maakt en opnieuw kunt schilderen.

Bekijk de video hieronder om meer te leren hoe je blaren in een kozijn of deur kunt verwijderen.Schildersbedrijf Edens, de vakman voor uw woning!

Delen op social media

Ook handig om te weten

Schildersbedrijf Edens Over mij
Schildersbedrijf J. Edens in Apeldoorn. Uw partner voor behangen, glaszetten, onderhoud, kleuradvies, restauratie, pleisterwerk en lambrisering.
Nieuwsbrief
Wil je geen tips meer missen, meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief!
2024 © Schildersbedrijf Edens
Malcare WordPress Security