Zelf houtrot repareren als klusser

Zelf houtrot repareren als klusser, is zeker mogelijk. Met deze handige tips gaat het jou lukken om zelf houtrot te herstellen. Houtrot is een veelvoorkomend probleem. Het is essentieel om houtrot tijdig te repareren om verdere schade te voorkomen.

Zelf houtrot repareren als klusser vraagt de nodige rust bij de aanpak van je klus. De klusser in de video heeft het aangedurfd om de klus zelf te doen. Als eerst heeft hij de schade in kaart gebracht. Je kunt hiervoor een prikpen gebruiken om te controleren of het kozijn houtrot bevat. Alles waar je zo doorheen prikt, bevat houtrot. Dit moet je volledig verwijderen, inclusief 5% extra zodat je alle aangetaste houtrot kunt verwijderen. Je kunt het verwijderen met een freesmachine of wellicht heb je een feinzaag om de schade eruit te zagen.

Verwijder zo diep mogelijk. In dit geval komen er nieuwe stukken hout in, zodat de hele onderdorpel vervangen wordt. Mocht je kozijn toch nog wat nat zijn, probeer dan zoveel mogelijk te laten drogen. Je kunt over de reparatie een stuk plastic aanbrengen. Tussen het nieuwe stuk hout en het oude, is het verstandig om 1 cm ruimte te hebben voor het opvullen van de epoxy. In de video hieronder zie je dat exact in beeld.

Belangrijk is te weten dat je gebruik kunt maken van een epoxy plamuur en een epoxy pasta. Beide hebben hun eigen functie. Voor meer uitleg, bekijk dan de video waarin ik uitleg welke epoxy plamuur je moet gebruiken bij welke reparatieschade.

Als alles goed is gerepareerd, kan je de boel schuren en gronden. De kale delen moet je wellicht enkele keren gronden.

Wil je een diepere uitleg zien over hoe je zelf houtrot kunt verwijderen en daarna een kozijn kunt schilderen, bekijk dan de video waarin ik je mijn geheim laat zien hoe je houtrot kunt verwijderen.

Houd de reparatie wel in de gaten in de komende jaren en kijk of de schade nog goed blijft. Zo niet, dan kun je er nog snel bij zijn om mogelijke problemen vroegtijdig op te vangen.

Zelf houtrot repareren als klusser is dus wel te doen. Bekijk de video zodat je veel meer leert over hoe je zelf houtrot kunt herstellen. En bij dit soort klussen is het handig om mijn PDF E-book erbij te hebben zodat je nog veel meer handige informatie krijgt.


Schildersbedrijf Edens, de vakman voor uw woning!

Delen op social media

Ook handig om te weten

Schildersbedrijf Edens Over mij
Schildersbedrijf J. Edens in Apeldoorn. Uw partner voor behangen, glaszetten, onderhoud, kleuradvies, restauratie, pleisterwerk en lambrisering.
NIEUWSBRIEF
Wil je geen tips of belangrijke updates meer missen? Meld je dan GRATIS aan als VIP-member! Je ontvangt automatisch een melding zodra er een nieuwe video op YouTube verschijnt of er belangrijke informatie beschikbaar is over onze video's. Zo blijf je altijd volledig op de hoogte.
2024 © Schildersbedrijf Edens
Malcare WordPress Security