Truc voor een perfecte rechte lijn schilderen langs een muur

Een perfecte rechte lijn schilderen langs een muur is dat zelf te doen? In deze video deel ik mijn nr. 1 geheim om een rechte lijn langs een muur te verven. Als je graag een mooie, strakke lijn wilt schilderen op je muur en plafond, of ergens anders op een muur, dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee kunt houden. In de video leg ik je dat goed uit en laat ik het in beeld zien.

Ik gebruik de Kip tape duoband 310 om de waterpas tijdelijk vast te zetten aan mijn lat. Aan de achterkant en voorkant bevestig ik hem met de 3315. Zo heb je heel simpel een langere lat met 2 waterpassen eraan en kan je lange banen maken om af te tekenen op de muur.

Nu kunnen we beginnen met het creëren van een perfecte rechte lijn op de muur. Sommige mensen gebruiken een smetlijn met een touwtje over de muur om de lijn te markeren, maar ik geef de voorkeur aan een waterpaslijn.

Een belangrijk aandachtspunt is om te voorkomen dat je lijn scheef loopt ten opzichte van het plafond of de vloer. Daarom raad ik aan om de lijn met een waterpas aan te brengen, omdat je zo nauwkeuriger kunt werken. Als je precies gaat afmeten vanaf het plafond in beide hoeken, kan het zijn dat je lijn alsnog scheef is, als beide hoeken niet even groot zijn.

Als je meer wilt leren over het schilderen van een plafond zonder strepen en hoe je oude strepen uit je plafond of muur kunt verwijderen, bekijk dan mijn andere video.

Nu we de lijn hebben aangebracht, kunnen we beginnen met het afplakken van de muur. Het is essentieel om alleen het gedeelte van de plakband op de lijn goed aan te drukken, zodat je niet per ongeluk de verse verflagen eraf trekt.

Vervolgens laat ik je mijn favoriete techniek zien om een strakke lijn te schilderen, en daarvoor gebruik ik de Ultra Sharp 3301 tape van Kip. Deze tape heeft een gel die uitzet wanneer deze in aanraking komt met latex of water, waardoor de verf niet onder de tape door kan lekken. Hierdoor kun je mooie strakke lijnen creëren zonder dat je je zorgen hoeft te maken over verfvlekken.

Ik laat je zien hoe je de tape goed aanbrengt en hoe je ervoor zorgt dat de verf niet door de tape lekt. Met deze techniek kun je midden op een muur of in de hoek tussen muur en plafond prachtige strakke lijnen schilderen.

De Ultra Sharp tape is heel handig voor muren. Maar als je van plan bent om kozijnen te schilderen en je wilt dan de ramen afplakken dan zou ik je deze tape niet adviseren. De kleefkracht is daar namelijk wat sterker en bij het verwijderen kan je lijmresten krijgen. Daarnaast krijg je geen mooie strakke lijnen.

Bij het schilderen van de kozijnen gebruik ik vaak de Kip tape 3308. Deze tape geeft hele mooie strakke lijnen op glas en je hebt geen last van lijmresten. In een andere uitleg laat ik je zien hoe dat eruit ziet bij het schilderen van kozijnen met watergedragen verf.

Bedenk wel dat als je muur veel te grof is, dat het dan lastiger is om een lijn te maken. Dan heb je andere technieken nodig om dit voor elkaar te krijgen.

Het is belangrijk om de tape niet volledig op je ondergrond aan te drukken, behalve op de plek waar je de strakke lijn wilt hebben. Op deze manier krijg je mooie, strakke lijnen zonder strepen.

Vergeet niet om je te abonneren op mijn kanaal en bekijk de video snel zodat jij ook een rechte lijn kunt schilderen langs de muur.


Schildersbedrijf Edens, de vakman voor uw woning!

Delen op social media

Ook handig om te weten

Schildersbedrijf Edens Over mij
Schildersbedrijf J. Edens in Apeldoorn. Uw partner voor behangen, glaszetten, onderhoud, kleuradvies, restauratie, pleisterwerk en lambrisering.
Nieuwsbrief
Wil je geen tips meer missen, meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief!
2024 © Schildersbedrijf Edens
Malcare WordPress Security