5 Tips om Streeploos een Spack Plafond te Schilderen

Tips voor een Streeploos Geschilderd Spack Plafond

Een plafond schilderen lijkt misschien een eenvoudige klus, maar als het om een spack plafond met structuur gaat, kan het een uitdaging zijn om streeploos resultaat te bereiken. In deze blog deel ik vijf waardevolle tips om je te helpen een prachtig geschilderd plafond te krijgen.

De Voorbereiding
Als je een plafond met structuur schildert, is goede voorbereiding cruciaal. Vul eventuele gaten en oneffenheden op. Dit geldt natuurlijk ook als je plafond helemaal glad is.

Kitten voor een Naadloos Resultaat
Voor een naadloze overgang tussen muren en plafond, gebruik acrylaatkit om de naden af te kitten voordat je begint met schilderen. Dit zorgt voor een mooiere afwerking en gemakkelijker schilderen langs het plafond. Je kan daarna een perfecte rechte lijn schilderen langs de muur en het plafond.
Ik verkoop hiervoor de Acryrub cf2 van Soudal. Deze is namelijk anti-crack en wat je bij bepaalde kitten hebt, dat ze gaan vergelen, heb je bij de Acryrub cf2 geen last van.

Juiste Schildertechniek
Begin met het besnijden van de randen met een rolletje voor een gelijkmatige laagdikte. Schilder vervolgens de volle wand in banen van ongeveer een meter. Deze methode voorkomt dat randen snel opdrogen, zodat je nat in nat kunt schilderen. Sommige mensen leren je aan om alles per vierkante meter te schilderen, maar ik geef daar zeker niet de voorkeur aan. Ik werk liever in lange banen zoals ik dat laat zien in de video hieronder.

Gebruik Voldoende Verf
Voor zuigende plafonds is het essentieel om voldoende verf aan te brengen. Een verhouding van 1:4 (1 liter verf voor 4 vierkante meter) is geschikt voor ruwe plafonds, terwijl voor supergladde plafonds een verhouding van 1:6,5 of 1:7 kan worden overwogen. Wat ik hier dus mee bedoel is, dat je met 1 liter 4 vierkante meter plafond kunt schilderen. Dit is handig om te weten, zodat je ongeveer kunt uitrekenen hoeveel verf je zou moeten bestellen. Is je plafond dus 20 vierkante meter, dan deel je dat door die 4 en heb je dus 5 liter verf nodig om een spack plafond te schilderen.

Lichttest voor Streepvrij Resultaat
Om te controleren of je een gelijkmatige laag hebt aangebracht, gebruik je een lichttest. Sta aan de zijkant en laat het licht op het geschilderde gedeelte vallen. Als het egaal is, zal het ook gelijkmatig drogen. Eventuele ongelijkheden werk je direct bij. Dit kun je ook doen als je een gladde plafond wilt schilderen zonder strepen.

Bij het schilderen van een plafond met structuur zijn deze tips van onschatbare waarde. Onthoud dat het kiezen van hoogwaardige verf en gereedschappen eveneens bijdraagt aan een bevredigend resultaat. Met deze deskundige aanwijzingen kun je als doe-het-zelver zelfverzekerd aan de slag.

Wil je meer details en visuele instructies? Vergeet dan niet om de originele video van Schildersbedrijf Edens te bekijken waar je precies ziet hoe dat in de praktijk gaat. Als je jouw plafond in topconditie wilt krijgen, is deze video een uitstekende bron om op terug te vallen om een spack plafond te schilderen.

Wil jij wellicht ook je kozijnen schilderen met watergedragen verf om het geheel in je kamer af te werken, dan heb ik daar ook een goede video voor. Daar leer ik jou hoe je met watergedragen verf je kozijnen heel mooi krijgt zonder zakkers en strepen.
Ga die video ook zeker bekijken en abonneer je op Schildersbedrijf Edens voor meer nuttige tips en tricks. Als bonus kun je hieronder het PDF-e-book bestellen, waarin ik nog veel meer waardevolle informatie deel om je schildervaardigheden te verbeteren.

Vergeet die vervelende strepen in je plafond en leer hoe je een spack plafond effectief kunt schilderen. Bekijk nu de video en ontdek de geheimen van een perfect geschilderd oppervlak.

Wil je niets missen? Word dan gratis Vipmember en download de GRATIS Checklist.

Schildersbedrijf Edens, de vakman voor uw woning!

Delen op social media

Ook handig om te weten

Schildersbedrijf Edens Over mij
Schildersbedrijf J. Edens in Apeldoorn. Uw partner voor behangen, glaszetten, onderhoud, kleuradvies, restauratie, pleisterwerk en lambrisering.
Nieuwsbrief
Wil je geen tips meer missen, meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief!
2024 © Schildersbedrijf Edens
Malcare WordPress Security