Perfecte rechte lijn schilderen langs een muur en plafond

Wil je een perfecte rechte lijn schilderen? Met behulp van deze handige tips kun jij ook een strakke, rechte lijn creëren in je schilderwerk. Het geeft je project net dat beetje extra uitstraling. In deze aflevering leer ik je hoe je dit kunt bereiken.

Het begint allemaal met een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat de hoek waar de lijn komt goed strak is, want de ondergrond speelt een belangrijke rol. Hoewel het mogelijk is om een rechte lijn uit de vrije hand te schilderen, zonder gebruik van plakband, geef ik zelf de voorkeur aan de Ultra Sharp tape van Kip.

Deze schilderstape heeft een gel die uitzet bij contact met watergedragen verf, waardoor de verf niet onder de tape kan doorlekken. Hierdoor wordt het schilderen van een strakke lijn een stuk eenvoudiger. Of je nu een lijn langs het plafond wilt schilderen of een rechte lijn op een muur, met deze tips kun je een perfecte aflijning creëren als je de stappen volgt.

Ik geef je twee tips om een rechte lijn te schilderen, methode 1 en methode 2. Welke methode je verkiest, hangt af van de situatie. Wellicht moet je eerst de muren mooi glad maken, of wil je de muren bekleden met Renovlies behang. In dat geval kun je de video bekijken waarin ik je leer hoe je Renovlies behang aanbrengt.

Bij methode 1 maak ik de tape eerst nat met water, waardoor de gel activeert. Als het droog is, kun je beginnen met schilderen. Deze methode is handig als je de andere kleur die je wilt beschermen niet meer hebt of niet gaat schilderen.

Bij methode 2 schilder je eerst kleur nummer 1. Nadat deze droog is, plak je de tape op de geschilderde kleur om de strakke lijn te definiëren. Zorg ervoor dat je voldoende droogtijd geeft voordat je de schilderstape aanbrengt. Schilder dan met de kleur die je wilt beschermen om de aansluiting goed dicht te maken langs de tape.

Als de verf toch doorlekt, is het dezelfde kleur die doorlekt, waardoor het minder opvalt. Nadat het droog is, kun je beginnen met de tweede kleur die je wilt aanbrengen. Op deze manier krijg je strakke en mooie lijnen.

Bekijk de video om te zien hoe ik dit in de praktijk toepas. Laat me in de reacties weten welke methode jij gaat gebruiken. Als je een rechte lijn wilt schilderen met behulp van Frogtape, zou ik je eerder de Ultra Sharp 3301 schilderstape van Kip aanbevelen. Beide tapes worden geproduceerd door Kip, maar de Ultra Sharp is speciaal ontwikkeld voor professionals en zal het schilderen van een rechte lijn op de muur veel strakker laten verlopen. Zelfs als doe-het-zelver kun je een strakke lijn schilderen!

Nadat je klaar bent met het schilderen, is het tijd om je kwasten en rollers schoon te maken. In dit artikel vertel ik je een eenvoudige manier om je rollers en verfkwasten schoon te maken zonder het milieu te belasten.

Met deze tips kun jij ook een perfecte rechte lijn schilderen en je schilderwerk naar een hoger niveau tillen! Bekijk snel de video en pas de tips toe!Schildersbedrijf Edens, de vakman voor uw woning!

Delen op social media

Ook handig om te weten

Schildersbedrijf Edens Over mij
Schildersbedrijf J. Edens in Apeldoorn. Uw partner voor behangen, glaszetten, onderhoud, kleuradvies, restauratie, pleisterwerk en lambrisering.
Nieuwsbrief
Wil je geen tips meer missen, meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief!
2024 © Schildersbedrijf Edens
Malcare WordPress Security