Hoe kan je verfresten opruimen en kwasten schoonmaken?

Wanneer je klaar bent met je kluswerkzaamheden, is het van groot belang om je kwasten en rollers grondig schoon te maken. Maar hoe kun je verfresten opruimen en kwasten schoonmaken zonder het milieu te belasten?

Veel mensen spoelen na het schilderen van een kozijn met watergedragen verf hun kwasten en rollers simpelweg door de gootsteen, maar dit is eigenlijk niet de juiste aanpak. Hoewel je de kwasten onder de kraan kunt schoonmaken, is het beter om het water op te vangen. Verfresten kunnen namelijk schade aanrichten aan het milieu en het water. Deze resten zijn moeilijk te filteren uit het water.

In de onderstaande video leg ik uit waarom het zo belangrijk is om kwasten, rollers en handen op de juiste wijze te reinigen bij het gebruik van watergedragen verf. Ik laat je zien hoe je dat vieze water weer schoon kunt krijgen. Let op: het water is alleen voldoende gereinigd om door de wc te kunnen doorspoelen en voldoet aan de milieueisen. We hoeven het vieze water waar nog verf in zit niet zomaar weg te gooien.

Bij het schilderen van een kozijn met watergedragen verf kun je je kwast tussendoor in een bakje met water doen om hem te bewaren. De verf die in dat water terechtkomt, zakt naar beneden, waardoor je bovenin schoon water behoudt. Je kunt dit water met verf verzamelen en later gebruiken om bijvoorbeeld een plafond zonder strepen te schilderen. Zo kun je het water hergebruiken en verspillen we minder.

Na de klus kun je dat vieze water opvangen en er poeder in gooien dat alle verf aan elkaar laat klonten. Vervolgens kun je het water met klonten door een zeef halen, en je hebt weer helder water dat nu wel door de wc weggegooid mag worden.

Het poeder en de zeef die je hiervoor kunt gebruiken, zijn via mij verkrijgbaar. In de video hieronder kun je het hele proces bekijken. Verfresten opruimen en kwasten schoonmaken zal op deze manier veel leuker zijn! Bovendien draagt deze methode bij aan het verminderen van milieubelasting, waardoor het een uitstekende keuze is voor elke enthousiaste doe-het-zelver.

En zeker als je een muren gaat spuiten of kozijnen gaat spuiten met een simpele spuitapparaat, heb je nog steeds te maken met veel spoelwater.

Het poeder is alleen geschikt voor watergedragen verf of latex. Vergeet niet om je te abonneren op mijn kanaal voor meer waardevolle schildertips. Wacht niet langer en bekijk snel de video, waarin je stap voor stap kunt zien hoe je deze handelingen zelf in de praktijk kunt brengen.


Schildersbedrijf Edens, de vakman voor uw woning!

Delen op social media

Ook handig om te weten

Schildersbedrijf Edens Over mij
Schildersbedrijf J. Edens in Apeldoorn. Uw partner voor behangen, glaszetten, onderhoud, kleuradvies, restauratie, pleisterwerk en lambrisering.
Nieuwsbrief
Wil je geen tips meer missen, meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief!
2024 © Schildersbedrijf Edens
Malcare WordPress Security