Kan je een kozijn spuiten met een simpele spuitapparaat?


Kozijn Spuiten met een Doe-Het-Zelf Apparaat?

Benieuwd naar de mogelijkheid om zelf je ramen te spuiten met een doe-het-zelf apparaat? In deze aflevering gaan we dit voor jou testen. De volledige videoresultaten kun je hieronder vinden. Als Schildersbedrijf Edens delen we graag onze ervaringen en bevindingen.

Waarom Zou Je Kozijnen Spuiten?

We worden vaak gevraagd of ramen geschikt zijn om te spuiten met een doe-het-zelf apparaat. Het is een interessante vraag, omdat we allemaal wel iemand kennen die met een soortgelijk apparaat muren heeft gespoten met wisselende resultaten. In deze blog gaan we dieper in op het gebruik van een eenvoudig spuitapparaat voor het spuiten van kozijnen.

De Voorbereiding en Keuze van Apparatuur

Voor deze test maken we gebruik van een doe-het-zelf apparaat dat we al enige tijd in ons bezit hebben. Hoewel fabrikanten zoals Wagner en Graco een krachtige airless verfspuit kunnen aanbieden, besloten we bewust voor dit goedkopere model om te zien wat voor resultaat we konden behalen. Voor het spuiten gebruiken we de Aqua Hechtprimer van Wijzonol om een goede hechting te garanderen.

Stappen en Uitdagingen bij het Spuiten

Het spuiten zelf vergt wat oefening. We beginnen met het testen van de spuitkracht op papier en houden een afstand van 20 tot 30 cm aan voor het beste resultaat. Hierbij is het belangrijk om in dezelfde richting te bewegen en eventuele stofdeeltjes vooraf weg te blazen. In de video zie je exact de handelingen. Het blijkt dat meerdere lagen nodig zijn om een goede dekking te krijgen, iets wat met krachtigere apparaten efficiënter gaat.

Resultaten en Overwegingen

Na het spuiten met het doe-het-zelf apparaat, bekijken we kritisch het resultaat. Hoewel we een redelijke dekking bereiken, merken we op dat er veel overspray is, wat kan leiden tot nevel op andere oppervlakken. Dit kan problematisch zijn bij het spuiten van hoogglans of zijdeglans verf. Daarnaast duurt het spuiten met een minder krachtig apparaat langer dan met professionelere modellen. Maar de vraag is dan of het toch de moeite waard is om alle kozijnen te schilderen met watergedragen verf en een kwast.

Alternatieve Aanpak

Als jij vindt dat het resultaat niet mooi is wat je hebt verkregen, kun je besluiten om de rest van de schilderklus met de hand af te ronden. Je hebt dan al een mooie ondergrond die je netjes kunt afschuren. Deze aanpak geeft wellicht meer controle over het resultaat en minimaliseert de risico’s van overspray.

Conclusie en Toekomstige Opties

Hoewel het mogelijk is om met een doe-het-zelf apparaat kozijnen te spuiten, zijn er enkele uitdagingen en beperkingen. Krachtigere en professionelere apparaten bieden efficiëntere resultaten en verminderen het risico op nevel en overspray. Als je het beste resultaat wilt behalen, is een combinatie van handmatig schilderen en het gebruik van hoogwaardige apparatuur en verf aan te raden. Bekijk het volledige resultaat hieronder in de video.

Abonneer Voor Meer Tips en Informatie

Wil je meer weten over schilderen, klussen en de juiste apparatuurkeuze? Abonneer dan op ons YouTube-kanaal en mis geen enkele waardevolle tip. Je kunt ook volgen als vipmember. We blijven onze ervaringen delen en streven ernaar om je te helpen bij jouw klusprojecten. Laat ons weten wat je van deze aflevering vond en welke onderwerpen je graag behandeld zou zien in de toekomst. Jouw feedback is belangrijk voor ons!

Voordat je de kozijnen gaat schilderen met de kwast of toch overweegt om het te spuiten met een airless verfspuit, is het van belang dat je het voorwerk eerst goed en netjes doet. Alle schades er eerst uit halen en repareren. In mijn PDF leer ik je daar enorm veel over. Bekijk de pdf met de link hieronder.

Maar wil je leren wanneer je de naden moet afkitten of plamuren, dan zou je deze tips kunnen bekijken. Daarin pak ik heel wat naden aan en geef ik je bruikbare informatie zodat jij je klus goed kan uitvoeren en voortaan weet hoe je de schades kunt herstellen als jij je kozijnen gaat schilderen of spuiten.


Schildersbedrijf Edens, de vakman voor uw woning!

Delen op social media

Ook handig om te weten

Schildersbedrijf Edens Over mij
Schildersbedrijf J. Edens in Apeldoorn. Uw partner voor behangen, glaszetten, onderhoud, kleuradvies, restauratie, pleisterwerk en lambrisering.
NIEUWSBRIEF
Wil je geen tips of belangrijke updates meer missen? Meld je dan GRATIS aan als VIP-member! Je ontvangt automatisch een melding zodra er een nieuwe video op YouTube verschijnt of er belangrijke informatie beschikbaar is over onze video's. Zo blijf je altijd volledig op de hoogte.
2024 © Schildersbedrijf Edens
Malcare WordPress Security