Je kozijn schilderen als een prof schilder.

Ben je van plan om je kozijnen een nieuwe verflaag te geven? Dan is het belangrijk om deze taak met precisie en vakmanschap aan te pakken. In de video deel ik waardevolle inzichten en praktische tips om je kozijn te schilderen als een professionele schilder. Leer hoe je met een paar slimme stappen het verschil kunt maken en je schilderwerk prachtig kunt laten stralen, dat technisch ook goed zal zijn.

Waarom is dit belangrijk?
Wanneer je begint met het schilderen van je kozijnen, zie je dat men soms de verf net boven de kozijnen aanbrengt. Je krijgt dus verf op het glas. Een vraag die vaak opkomt bij klussers: Mag je eigenlijk verf op het glas aanbrengen? In de video zal ik je daar meer over uitleggen en je beeldmateriaal laten zien.

Kozijn Schilderen als een Prof Schilder: De Cruciale Stap
In de wereld van schilderen zijn er regels die toegepast moeten worden om je kozijnen netjes te kunnen houden. Voldoende laagdikte aanbrengen is dus van belang. Het is belangrijk om zoveel mogelijk naden dicht te kitten waar vocht in kan trekken. Ook de afdichting tussen het kozijn en het glas is belangrijk; deze moet goed afgedicht worden. Deze afdichting voorkomt dat vocht zich ophoopt en het kozijn aantast. Door deze stap zorgvuldig te volgen, behoud je niet alleen de duurzaamheid van je kozijn, maar zorg je ook voor een strak en professioneel ogend resultaat.

Het Belang van de Juiste Tape: Kip 3308
Wil je mooie strakke lijnen hebben als je de kozijnen aan het schilderen bent, dan maak ik vaak gebruik van de Kip Tape 3308. Deze geeft zeer scherpe lijnen. Het is essentieel om de juiste tape te kiezen, omdat het verkeerde type tape kan leiden tot lijmresten op het oppervlak of geen strakke afwerking. In de video zie je meerdere voorbeelden, waarvan de gele schilderstape de Kip tape 3308 is en de groene schilderstape is de Kip Tape 3373. Beide tapes zijn eigenlijk hetzelfde, met als enige verschil dat de groene tape, de Kip 3373, wat extra vezels bevat, waardoor die wat sterker is. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld 3 of 4 lagen verf achter elkaar wilt aanbrengen. Bij het verwijderen van de schilderstape zal je merken dat de tape daardoor minder snel zal breken. Heb je normaal schilderwerk, dan volstaat de Kip Tape 3308 prima. Er is ook een andere tape, die gel heeft, en dat is de Kip Tape 3301 Ultra Sharp. Echter, ik raad je af om die op het glas te gebruiken, omdat die een rubberlijm heeft en lijmresten kan achterlaten. Die is wel ideaal voor mooie scherpe lijnen op een muur. Hier leer je meer over hoe je perfecte rechte lijnen maakt tussen een muur en plafond.

Afkitten voor een Naadloze Afwerking
Wat als je de kozijnen ook moet afkitten? Bijvoorbeeld wanneer je dubbel glas hebt geplaatst. Dan is het belangrijk dat je een beglazingskit gebruikt. Ik heb vaker gehoord dat men een acrylaatkit gebruikt, maar dit mag je er absoluut niet voor gebruiken. Ook niet als je aan de binnenkant van de ruit aan het afkitten bent. Acrylaatkit kun je alleen gebruiken als je een stuk glas in een binnendeur vast wilt maken. Maar voor kozijnen afkitten bij het glas, is het belangrijk om een goede beglazingskit toe te passen. Ik gebruik daarvoor de Glass & Paint van Soudal. Maar de Glaskit TS kan daar ook voor gebruikt worden. Ik wil je erop attenderen dat het gebruik van zeep bij het afkitten je werk makkelijker maakt. Als je materialen nodig hebt, dan kun je alles via mij inkopen. Ik verkoop ook zuurvrije zeep die speciaal is voor het afkitten. Let er echter wel op dat, ondanks dat de zeep zuurvrij is, je deze ook moet nawassen als de kit droog is.

Je Kozijn Schilderen als een Prof Schilder
Met de juiste kennis en de juiste materialen is het schilderen van je kozijnen als een professionele schilder binnen handbereik. Haal het beste uit je schilderproject door aandacht te besteden aan deze cruciale stap. Door je kozijnen te schilderen als een professionele schilder, maak je echt het verschil en geniet je van een prachtig resultaat dat jarenlang meegaat. En met de video krijg je goede inzichten waar jij voortaan op kunt letten als je aan de slag gaat.

Wil je meer tips en advies voor succesvol schilderwerk? Download hieronder ons PDF e-book en leer hoe je met vertrouwen aan de slag kunt gaan.

Leer ook je kozijnen schilderen als een professionele schilder met deze handige tips. Bekijk nu de video hieronder en pas de tips toe.

En wil je niets missen? Word dan gratis Vipmember en download de GRATIS Checklist.

Schildersbedrijf Edens, de vakman voor uw woning!

Delen op social media

Ook handig om te weten

Schildersbedrijf Edens Over mij
Schildersbedrijf J. Edens in Apeldoorn. Uw partner voor behangen, glaszetten, onderhoud, kleuradvies, restauratie, pleisterwerk en lambrisering.
Nieuwsbrief
Wil je geen tips meer missen, meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief!
2024 © Schildersbedrijf Edens
Malcare WordPress Security