Let hier op bij het schilderen van een deur

Onlangs ontving ik trots een foto van een zelfgeschilderde deur van een van mijn kijkers. Het schilderen van een deur is altijd een plezierige taak. Nieuwsgierigheid wekte mijn interesse en al snel werd ik gevraagd om mijn deskundige beoordeling over het resultaat te delen. In de onderstaande video deel ik enkele aspecten waar ik extra aandacht aan zou besteden om het geheel nog verfraaiender te maken.

Het eindresultaat is zonder twijfel prachtig geworden. Het is overduidelijk dat de doe-het-zelver veel zorg heeft besteed aan het nauwkeurig schilderen van de deur. Het is bevredigend om te zien dat mensen mijn schildertips volgen. Toch zijn er enkele punten die mijn aandacht trekken en waar ik, als ervaren schilder, extra op zou letten bij het schilderen van deuren en kozijnen. In de video deel ik deze inzichten, zodat je ze kunt toepassen in je eigen schilderproject en kunt controleren of deze punten ook van toepassing zijn op jouw deur of kozijn.

Als je ook een project hebt gepland, ook het verven van een deur of kozijn, raad ik je aan om horizontale foto’s te maken van elke fase, inclusief korte videofragmenten. Misschien kan ik jouw project zelfs gebruiken om advies te geven, zowel aan jou als aan andere kijkers.

Bij een nauwkeurige inspectie van de oude verflaag vallen direct de verfzakkers op. Deze onregelmatigheden zijn behoorlijk hardnekkig en vereisen meer dan oppervlakkig schuurwerk om te verdwijnen. Bij het schilderen van een deur is het cruciaal om voldoende aandacht te besteden aan de ondergrond. Mijn aanbeveling is om grondig te schuren en vervolgens zorgvuldig te controleren op achtergebleven zakkers. De keuze van het juiste schuurpapier hangt af van de ondergrond. Houd in gedachten dat je niet te grof moet schuren, maar wel voldoende om de zakkers te verwijderen.

Het gebruik van een scherpe krabber kan ook van pas komen. Daarna kun je schuren met bijvoorbeeld korrel P150, afhankelijk van hoeveel je hebt kunnen verwijderen. Het negeren van deze oude verfzakkers zal resulteren in doorschijnen in de nieuwe verflaag, en dat is natuurlijk zonde.

Het schoonmaken van de oude verflaag is eveneens belangrijk. Vaak wordt mij gevraagd of schoonmaken voor of na het schuren moet gebeuren. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan eerst schoonmaken. Maar er zijn situaties waarin het anders kan. Dit onderwerp wordt uitgebreid behandeld in mijn PDF E-book, waarin ik ook uitzonderingen bespreek om tijd te besparen. Ook leg ik daar uit welke schades kunnen ontstaan door het gebruik van Sint Marc. Ik raad je aan om dit E-book te bekijken en aan te schaffen via mijn website.

In de video toon ik enkele resterende onregelmatigheden op de deur en leg ik uit hoe je deze kunt aanpakken. Als er ruimte is voor verbetering, is dat altijd goed, maar het is belangrijk om te bepalen of deze gebreken technisch of esthetisch van aard zijn. Met extra aandacht kun je het resultaat net dat beetje extra glans geven. In een andere video heb ik je geleerd hoe jij een deur volledig kunt schilderen vanaf het begin tot het einde.

Het gebied rondom de brievenbus is echter uitstekend aangepakt door de klusser. Hoewel niet helemaal duidelijk is of er gebruik is gemaakt van hout en epoxy of alleen epoxy, ziet het er in ieder geval netjes en verzorgd uit. Als je hout gebruikt, is het aanbrengen ervan essentieel. Ik zal in een andere video uitleggen hoe je zelf houtrot kunt verwijderen.

Kortom, het geleverde resultaat is netjes en door aandacht te besteden aan details kun je als doe-het-zelver een prachtig eindresultaat bereiken.

Wil jij je schilderwerk naar een hoger niveau tillen en jezelf behoeden voor overbodige fouten, bekijk dan zeker de video hieronder en abonneer je op Schildersbedrijf Edens voor meer nuttige tips en tricks. Als bonus kun je het PDF-e-book bestellen, waarin ik nog veel meer waardevolle informatie deel om je schildervaardigheden te verbeteren.

Wat vind jij van het resultaat dat geleverd is? Bekijk nu de video en laat me weten of je het met mij eens bent dat die kleine foutjes te voorkomen waren.

Wil je niets missen? Word dan gratis Vipmember en download de GRATIS Checklist.

Schildersbedrijf Edens, de vakman voor uw woning!

Delen op social media

Ook handig om te weten

Schildersbedrijf Edens Over mij
Schildersbedrijf J. Edens in Apeldoorn. Uw partner voor behangen, glaszetten, onderhoud, kleuradvies, restauratie, pleisterwerk en lambrisering.
Nieuwsbrief
Wil je geen tips meer missen, meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief!
2024 © Schildersbedrijf Edens
Malcare WordPress Security