Lijmresten van een trap verwijderen en zijkanten trap schilderen

Wil je de lijmresten van een trap verwijderen en vervolgens de zijkanten van de trap schilderen? Met behulp van deze handige tips leer je hoe je de lijmresten effectief kunt verwijderen, zodat je de trap daarna kunt verven als een professionele schilder.

Het schilderen van de zijkanten van een trap gaat op dezelfde manier als het schilderen van het loopvlak. Echter, voordat je begint met schuren en verven, is het belangrijk om alle lijmresten grondig te verwijderen. Het verwijderen van lijmresten van een trap kan een uitdagende klus zijn, maar ik ga je helpen. Zorg ervoor dat alle lijmresten van het tapijt goed verwijderd zijn voordat je de trap gaat schuren en verven. Dit zal het schuren en schilderen van de trap veel gemakkelijker maken. We gaan de trap schuren en vervolgens lakken met een dekkende beits, in dit geval witte verf.

De verf die ik toepas is een watergedragen verf. Deze verf gebruik ik ook bij het schilderen van een kozijn.
Wil je de oude lijmresten van een trap verwijderen, dan zou je eventueel gebruik kunnen maken van een fohn zoals ik dat in de video laat zien. Het is belangrijk dat alle lijmresten goed verwijderd worden, omdat je namelijk anders problemen gaat krijgen met je verf.

Deze tips zullen je helpen bij het schilderen van je trap. Als je ervoor kiest om alleen de zijkanten van de trap te verven, kun je het loopvlak eventueel apart behandelen. In dit geval hoef je geen antislipverf aan te brengen, omdat alleen de zijkanten worden gedaan. Het is zeker aan te raden om een verfbrander te gebruiken om de lijmresten van de trap te verwijderen, maar mogelijk zou je ook afbijt kunnen proberen. Sommige gebruiken zelfs cola. Ik heb dat zelf nooit toegepast. Maar in deze video leer je wel hoe je een föhn of afbijt kan toepassen als je een deur kaal wilt maken.

In deze aflevering zal ik je laten zien welke verf je nodig hebt voor het schilderen van een trap, welke kwast en kit je moet gebruiken, en nog veel meer handige tips bij het schilderen van de trap. Wel is het zo, dat je soms gebruik maakt van plamuur om een scheur te repareren en soms maak je gebruik van kit. En dat kan per naad verschillen. Om exact te leren wanneer je plamuur kunt gebruiken of wanneer je moet afkitten, verwijs ik je naar deze video.

De lijmresten verwijderen van een trap is zeker zelf te doen en na het zien van de video die hieronder staat, gaat het jou lukken!


Schildersbedrijf Edens, de vakman voor uw woning!

Delen op social media

Ook handig om te weten

Schildersbedrijf Edens Over mij
Schildersbedrijf J. Edens in Apeldoorn. Uw partner voor behangen, glaszetten, onderhoud, kleuradvies, restauratie, pleisterwerk en lambrisering.
Nieuwsbrief
Wil je geen tips meer missen, meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief!
2024 © Schildersbedrijf Edens
Malcare WordPress Security