TRUC BIJ VERWIJDEREN VAN SCHILDERSTAPE

In deze VIDEO>> laat ik je zien hoe je schade kunt voorkomen bij het verwijderen van de schilderstape. Men heeft wel eens te maken met rafelige randen. Maar rafelige randen bij het verwijderen van schilderstape is echt te voorkomen.
Als schilder of doe-het-zelver ben je vast bekend met het probleem van rafelige randen wanneer je schilderstape verwijdert. Het kan behoorlijk frustrerend zijn als je zorgvuldig aangebrachte verf door de tape wordt meegetrokken, waardoor je eindresultaat minder strak oogt dan gewenst. In dit artikel bespreken we hoe je dit probleem kunt voorkomen, en of de Kip tape 3308 geschikt is voor jouw schilderprojecten.

De Vraag: Gaat de Kip Tape 3308 uit de Roulatie?

Een vraag van mijn kijkers is of de Kip tape 3308 nog beschikbaar blijft. Dit ontstond na een video waarin ik de tape van het glas verwijderde en een andere tape, de Kip 3373, gebruikte. Hoewel ze tot dezelfde productfamilie behoren, is de Kip 3373 de sterkere variant dankzij extra vezels die voorkomen dat de tape breekt bij het verwijderen.

Kip Tape 3308 vs. Kip Tape 3373

Voor schilderklussen waarbij je één of twee lagen verf aanbrengt, is de Kip tape 3308 uitstekend geschikt. Het is een lichtere tape die eenvoudig te gebruiken is en goed blijft zitten. Maar als je het hout tot de ondergrond kaal maakt en meerdere lagen verf wilt aanbrengen, is de Kip tape 3373 een betere keuze. Deze tape is sterker en breekt minder snel dankzij de vezels die erin verwerkt zijn.

Voordelen van Acrylaatlijm

Een belangrijk aspect van zowel de Kip 3308 als de Kip 3373 is de acrylaatlijm. Veel goedkopere tapes laten lijmresten achter op het glas, vooral als ze langere tijd blijven zitten. Acrylaatlijm voorkomt dit probleem en zorgt ervoor dat je tape schoon en gemakkelijk kunt verwijderen, zelfs na meerdere lagen verf.

Hoe voorkom je dan dat je rafelige randen krijgt? In de video hieronder laat ik je de handeling zien, hoe je dit kunt voorkomen en toon ik je de daarvoor gebruikte materiaal. Maar wellicht wil je een rechte lijn maken op de muur? Dan heb ik daarvoor een andere tape nodig. Bekijk dan deze tip: Truc voor een perfecte rechte lijn schilderen langs een muur

In mijn nieuwste video leg ik gedetailleerd uit hoe je deze technieken kunt toepassen en bespreek ik de voordelen van zowel de Kip tape 3308 als de Kip tape 3373. Wil je een strakker eindresultaat en professionele afwerking? Klik dan snel door naar de video en ontdek alle tips en tricks!

Overweeg mijn E-book te kopen voor diepgaande informatie en preventieve tips om schade te voorkomen.

Ben je benieuwd naar het volledige proces en wil je meer handige tips en trucs ontdekken? Bekijk dan snel mijn nieuwste video op mijn YouTube-kanaal! Vergeet niet je te abonneren voor meer handige schildertips en -trucs om geld te besparen op professionele schilderklussen. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe tips, word dan snel GRATIS vipmember zodat je altijd een melding krijgt als er een nieuwe video online staat.

Schildersbedrijf Edens, de vakman voor uw woning!

Delen op social media

Ook handig om te weten

Schildersbedrijf Edens Over mij
Schildersbedrijf J. Edens in Apeldoorn. Uw partner voor behangen, glaszetten, onderhoud, kleuradvies, restauratie, pleisterwerk en lambrisering.
NIEUWSBRIEF
Wil je geen tips of belangrijke updates meer missen? Meld je dan GRATIS aan als VIP-member! Je ontvangt automatisch een melding zodra er een nieuwe video op YouTube verschijnt of er belangrijke informatie beschikbaar is over onze video's. Zo blijf je altijd volledig op de hoogte.
2024 © Schildersbedrijf Edens
Malcare WordPress Security