Scharnieren afplakken als een expert

Wil je scharnieren afplakken voor het schilderen van een kozijn of deur? Dan kan dit best lastig zijn. Maar met deze handige truc moet het jou zeker lukken. Het afplakken van scharnieren is een keuze die de ene schilder wel maakt en de andere niet. Maar als doe-het-zelver wil je natuurlijk mooi werk leveren. Daarom is het verstandig om de scharnieren van je kozijn netjes te houden door ze af te plakken. Belangrijk is dat je hiervoor een tape gebruikt die geen lijmresten achterlaat. Op die manier voorkom je extra werk achteraf bij het verwijderen van de lijmresten.

Er zijn een paar belangrijke punten waar je op moet letten bij het afplakken van de scharnieren. Ten eerste is het belangrijk om het scharnier zelf goed schoon en droog te maken voordat je begint met afplakken. Dit zorgt ervoor dat de tape goed hecht en dat er geen vuil of stof tussen komt. Vervolgens kun je de tape voorzichtig aanbrengen langs de randen van het scharnier, waarbij je ervoor zorgt dat de tape stevig vastzit en geen openingen achterlaat. Dit soort technieken zijn ook belangrijk als je een rechte lijn wilt schilderen op een muur. Waarbij je de tape goed aandrukt op je plek waar je de lijn wilt hebben.

Een handige tip is om de tape volledig over de scharnier aan te brengen, zodat je zowel de scharnier als de randen van het scharnier volledig bedekt. Dit zorgt voor een optimale bescherming tijdens het schilderen. Het overtollige van de schilderstape kun je weg snijden. Let er ook op dat je de tape goed aandrukt om eventuele luchtbellen te verwijderen en ervoor te zorgen dat de tape goed blijft zitten tijdens het schilderen.

Als je klaar bent met het schilderen van een deur of kozijn, is het belangrijk om de tape direct na het schilderen te verwijderen. Dit voorkomt dat de tape aan het oppervlak hecht en ongewenste verfresten achterlaat. Trek de tape voorzichtig en geleidelijk weg in een hoek van 45 graden, weg van het scharnier. Controleer of er geen verf onder de tape is gekomen en corrigeer dit indien nodig met een fijne penseel of een wattenstaafje.

Met deze eenvoudige truc kun je als doe-het-zelver een professioneel resultaat behalen bij het schilderen van kozijnen en deuren. Door het afplakken van scharnieren zorg je ervoor dat het schilderwerk strak en netjes blijft, zonder verfresten op de scharnieren. Zo geef je jouw project een professionele uitstraling en kun je trots zijn op het resultaat. Scharnieren afplakken is dus zelf te doen.

Dus, pak je tape en kwast en ga aan de slag met het afplakken van de scharnieren. Met deze handige truc ben je goed voorbereid op een succesvolle schilderklus!


Schildersbedrijf Edens, de vakman voor uw woning!

Delen op social media

Ook handig om te weten

Schildersbedrijf Edens Over mij
Schildersbedrijf J. Edens in Apeldoorn. Uw partner voor behangen, glaszetten, onderhoud, kleuradvies, restauratie, pleisterwerk en lambrisering.
Nieuwsbrief
Wil je geen tips meer missen, meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief!
2024 © Schildersbedrijf Edens
Malcare WordPress Security