25 handige schildertips die elke klusser moet weten

Hier zijn 25 schildertips voor de klusser die je eigenlijk zou moeten kennen! Gegeven door een professionele vakschilder. Deze tips zijn toepasbaar voor iedereen, of je nu een beginner of een gevorderde schilder bent. Je kunt waardevolle inzichten halen uit de expertise van een ervaren schilder.

In de video die je hieronder kunt vinden, geef ik je 25 waardevolle tips zodat jouw schilderwerk nog beter uit de verf zal komen! In de video zal ik diepgaande details bespreken en meer aanvullende informatie met je delen doormiddel van beeldmateriaal. Verder zal ik je in deze blog wat leren over je keukenmuur schilderen.

Bij schilderstip 2 wil ik nog enkel aanvullen dat je de beglazingskit die ik daar aanbreng, zeker op kaal hout aangebracht mag worden. Mijn voorkeur zal uitgaan om eerst te gronden, maar dat wil niet zeggen dat je de Glaskit TS van Soudal niet kunt aanbrengen op kaal hout. Ook heb ik rechtstreeks contact met Soudal zelf en daar is mij aangegeven dat dit toegestaan is voor deze kit. Ik was alleen van plan om de ramen gelijk te spuiten en dat is de reden dat ik de beglazingskit dit keer op kaal hout heb aangebracht.

In deze video krijg je praktische tips hoe je het bloeden van een deur kunt stoppen. Wat je moet doen als je blanke lak volledig kapot is. Hoe je de oude acrylaatkit kunt vervangen voor beglazingskit.

Heb jij toevallig al beglazingskit erin maar je wilt dit vervangen voor nieuwe beglazingskit, dan kan dit best een lastige klus zijn. Want je moet eerst de oude kit eruit snijden en dan kan je de nieuwe erin doen. En tot hoe ver moet je dan de oude beglazingskit verwijderen. Daarover geef ik je meer uitleg in deze blog die gaat over: oude beglazingskit vervangen.

Verder kun je in de video zien hoe je kunt voorkomen dat je deur in de sponning blijft plakken. Een handige instructie voor het langer bewaren van je kwasten. Kortom, 25 handige schildertips voor de klusser om het werk mooier en makkelijker te maken! Ik weet zeker dat er wel iets tussen zit wat bruikbaar zou zijn voor jouw werkzaamheden.

Een andere bruikbare tip die ik je mee wil geven in deze blog, is hoe je jouw keukenmuur kunt behandelen. Veel klussers willen vaak weten wat ze daar tegen kunnen doen om deze zo schoon mogelijk te houden. Vaak is latex wel mooi om aan te brengen, maar in de keuken is dat niet praktisch. En in sommige keukens is bijvoorbeeld zelfs eerst glasvezelbehang of Renovlies aangebracht en willen ze dit schilderen. Alles over glasvezelbehang en Renovlies behang, hoe je het goed kunt aanbrengen leer je in deze video: Mijn geheim bij Renovlies behang aanbrengen.

Je kunt de muur schilderen met een afwasbare latex. Soms willen ze een specifieke kleur hebben op de muur. Je kunt een schrobklasse 1 of 2 gebruiken. Schrobklasse 1 is muurverf die zeer goed tegen vlekken bestand is en aanbevolen wordt op plekken waar mensen veel langs lopen of sneller vies kan worden. Toch is een grote vlek van rode wijn bijvoorbeeld, niet fijn om deze schoon te maken. Het verschil is dat bij schrobklasse 2, wanneer je die gaat schoonmaken, je vaak een glimmende plek krijgt op het deel waar je schoon hebt gemaakt. En de kans dat je daar de verf weg haalt is aanwezig.

Schrobklasse 1 heeft daar geen last van dat die gaat glimmen na het schoonmaken, maar zoals ik aangaf, een grote wijnvlek is niet prettig. En dan zal het niet goed afwasbaar zijn. Bij beide types blijft het van belang dat je de verf eerst goed aanbrengt zonder strepen. Wellicht heb jij altijd strepen in je plafond of muur bij het schilderen? Dan raad ik je aan om deze tips eerst toe te passen zodat je dat kunt voorkomen: Zo voorkom je strepen in je plafond tijdens het schilderen.

Zodra je de latex goed hebt aangebracht, kun je dan overwegen om precies bij het kookgedeelte, die stukken muur, nog te behandelen met een watergedragen tweecomponenten (2K) lakverf te schilderen. Waarom geen eencomponenten (1K) lak? Deze kunnen mogelijk nog iets vergelen en maken vaak een fysische droging door. Deze droogt dus door luchtopname. Een tweecomponentenlak maakt een chemische droging door. Dus door de twee componenten met elkaar te mixen, gaan ze op elkaar reageren en zal die gaan drogen. Dit zorgt voor een sterke verbinding (wat ze vernetting noemen).

Het voordeel is dan ook dat deze niet gaat vergelen. Als je dan een blanke matte variant neemt, dan heb je het voordeel dat je de ondergrondkleur van je latex nog steeds blijft zien, maar deze is dan goed beschermd met je tweecomponentenlak. Een nadeel is wel dat je voor tweecomponentenlak wat meer betaalt en je verwerkingstijd korter is. Dat betekent dat je na het mengen wellicht 20 minuten ermee kunt schilderen voordat het begint te drogen. Dat noemen ze ook wel de “potlife”. De potlife is dan 20 minuten en dat staat altijd op de verpakking wat de potlife is van de verf die je koopt.

In de video hieronder leer ik je nog 25 andere schildertips zodat jij verder geholpen bent bij het klussen en meer kennis krijgt over hoe je bepaalde klussen kunt uitvoeren.

Of je nu van plan bent om kozijnen, deuren of plafonds te schilderen, deze tips zijn bruikbaar. Volg de stapsgewijze instructies en leer hoe je zelf aan de slag kunt gaan. Schildersbedrijf Edens staat klaar om je alles te leren wat je moet weten. Geniet van deze verzameling van 25 waardevolle schildertips!

Schildersbedrijf Edens, de vakman voor uw woning!

Delen op social media

Ook handig om te weten

Schildersbedrijf Edens Over mij
Schildersbedrijf J. Edens in Apeldoorn. Uw partner voor behangen, glaszetten, onderhoud, kleuradvies, restauratie, pleisterwerk en lambrisering.
Nieuwsbrief
Wil je geen tips meer missen, meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief!
2024 © Schildersbedrijf Edens
Malcare WordPress Security