Oude beglazingskit vervangen

Oude beglazingskit vervangen, kun je dat zelf doen? Hoeveel oude beglazingskit moet je wegsnijden om de nieuwe beglazingskit aan te brengen? Moet alle beglazingskit worden verwijderd, of mag er wat achterblijven? In deze aflevering laat ik je zien wat je kunt doen als je oude beglazingskit moet verwijderen.

Het verwijderen van beglazingskit kan het beste worden gedaan met een scherp mesje, zoals een afbreekmesje. Snijd de kit voorzichtig uit. Zorg ervoor dat je goed door de kit heen snijdt. Begin met het verwijderen van een klein stukje van de glaskit, zodat de rest van de kit gemakkelijk kan worden losgetrokken. Nadat de glaskit is verwijderd, is het belangrijk om de voeg grondig schoon te maken en te ontvetten. Gebruik een doekje om eventuele overgebleven glaskit te verwijderen en breng vervolgens de nieuwe kitvoeg aan.

In mijn recente video op Schildersbedrijf Edens, laat ik zien hoe je oude beglazingskit kunt verwijderen en de nieuwe kit kunt aanbrengen. Het is belangrijk om zoveel mogelijk oude kit te verwijderen, maar het kan soms lastig zijn om alles eruit te krijgen. Het is echter niet nodig om obsessief te zijn over het verwijderen van elke kleine restant. Zorg ervoor dat je de meeste oude kit wegsnijdt en zorg ervoor dat de voeg schoon en vetvrij is voordat je de nieuwe kit aanbrengt.

Ik laat zien hoe je het beste kunt snijden langs het glas om de oude kit te verwijderen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en de juiste snijtechniek toe te passen. Na het verwijderen van de oude kit, kun je de voeg schoonmaken en ontvetten om ervoor te zorgen dat de nieuwe kit goed hecht.

Voor het aanbrengen van de nieuwe kit raad ik de Soudaseal Glass & Paint van Soudal aan. Deze kit heeft een KOMO-certificering en is geschikt voor beglazingswerkzaamheden. Breng de nieuwe kit aan met behulp van een kitpistool en zorg ervoor dat de kit gelijkmatig wordt aangebracht.

In de video geef ik ook enkele tips en trucs over het afmessen van de kit en het schoonmaken van eventuele zeepresten. Het is belangrijk om de kit volledig te laten drogen voordat je de voeg gaat gronden en aflakken.

Let op, in sommige gevallen kan het nodig zijn om geen beglazingskit te gebruiken, maar in plaats daarvan stopverf of een stopverfvervanger aan te brengen. In mijn andere video leg ik uit hoe je stopverfvervanger kunt gebruiken en stap voor stap een kapot raam kunt herstellen.

Met deze tips en technieken kun je zelf oude beglazingskit verwijderen en nieuwe kit aanbrengen. Het is een klus die je zelf kunt doen met de juiste tools en materialen. Vergeet niet om mijn video hieronder te bekijken voor een gedetailleerde uitleg en praktische demonstratie. Let er wel op dat je niet elk gat of scheur met kit kunt herstellen. Soms moet je dat doen met een plamuur. Maar wanneer moet je afkitten of plamuren? Dat leg ik je in deze video uit.

Wil je meer weten over het verwijderen van oude kit en het aanbrengen van nieuwe beglazingskit? Bekijk dan mijn video op Schildersbedrijf Edens en ontdek alle stappen en tips om deze klus succesvol uit te voeren. Word vandaag nog een expert in het vervangen van beglazingskit en zorg voor een professioneel resultaat in jouw woning!


Schildersbedrijf Edens, de vakman voor uw woning!

Delen op social media

Ook handig om te weten

Schildersbedrijf Edens Over mij
Schildersbedrijf J. Edens in Apeldoorn. Uw partner voor behangen, glaszetten, onderhoud, kleuradvies, restauratie, pleisterwerk en lambrisering.
Nieuwsbrief
Wil je geen tips meer missen, meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief!
2024 © Schildersbedrijf Edens
Malcare WordPress Security