DAK ISOLEREN EN ZOLDER SCHILDEREN

In mijn nieuwste VIDEO ben ik op zolder bezig met een isolatieproject, waarbij ik PIR-platen aanbreng op het plafond. Hoewel ik geen professionele timmerman ben, deel ik graag mijn ervaring met jou over hoe ik het heb aangepakt. Wat dit project interessant maakt, is de methode waarop ik de platen bevestig met montagekit in plaats van traditionele methoden. Dit is zeker het bekijken waard als je zelf een soortgelijk project overweegt.

Het proces begint met het plaatsen van de PIR-platen tussen de balken van het plafond. Met behulp van een hoogwaardige montagekit, zoals de Fix All High Tack van Soudal, bevestig ik de platen stevig op hun plaats. Een handige tip hierbij is om voldoende kit aan te brengen voor een goede hechting. Nadat de platen zijn bevestigd, werk ik de naden af met aluminiumtape voor een nette afwerking. In de video laat ik zien hoe ik de hoeken zaag.

Een interessante uitdaging doet zich voor wanneer ik de gipsplaten aanbreng. In plaats van een houten raster te gebruiken, zoals gebruikelijk is, volg ik het advies van ervaren timmermannen om de gipsplaten rechtstreeks op de PIR-platen aan te brengen.

Vervolgens ga ik in op het belang van het correct meten en zagen van de gipsplaten, met name bij hoeken en randen. Met behulp van een zaagtafel zorg ik ervoor dat de platen perfect op maat zijn. Ook geef ik handige tips over het gebruik van verschillende soorten tape om scherpe lijnen te creëren tijdens het schilderen, aangezien je uiteindelijk het plafond moet schilderen. Voor meer tips om rechte lijnen te schilderen kan je ook deze video bekijken: Perfecte lijn schilderen

Na het aanbrengen van de platen en het afwerken van de naden, volgt het schilderproces. Ik deel mijn ervaringen met het gebruik van hoogwaardige verfmaterialen en technieken om een professioneel ogend resultaat te bereiken. Daarnaast geef ik handige tips over het bijwerken van kleine oneffenheden in de muur voor een perfecte afwerking. Je zou altijd je muren kunnen beplakken met Renovlies, maar dat toon ik niet in het filmpje. Om alles te leren over Renovlies behang kan je beter deze video bekijken: Mijn geheim bij Renovlies aanbrengen

Tot slot deel ik een aantal aanvullende tips en trucs, zoals het gebruik van speciale vullers voor het repareren van kleine deukjes en gaatjes in de muur. Dit alles met als doel jou te laten zien dat je met een beetje creativiteit, de juiste materialen en technieken zelfs de meest uitdagende isolatie- en renovatieprojecten kunt aanpakken.

Ben je benieuwd naar het volledige proces en wil je meer handige tips en trucs ontdekken? Bekijk dan snel mijn nieuwste video op mijn YouTube-kanaal! Vergeet niet je te abonneren voor meer handige schildertips en -trucs om geld te besparen op professionele schilderklussen. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe tips, word dan snel GRATIS vipmember zodat je altijd een melding krijgt als er een nieuwe video online staat.

Schildersbedrijf Edens, de vakman voor uw woning!

Delen op social media

Ook handig om te weten

Schildersbedrijf Edens Over mij
Schildersbedrijf J. Edens in Apeldoorn. Uw partner voor behangen, glaszetten, onderhoud, kleuradvies, restauratie, pleisterwerk en lambrisering.
Nieuwsbrief
Wil je geen tips meer missen, meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief!
2024 © Schildersbedrijf Edens
Malcare WordPress Security