Mijn geheim als schilder bij een deur schilderen

Een deur schilderen, wie wil dat niet leren? Ik zal je mijn geheime stappen delen voor het schilderen van een deur, iets wat schilders vaak voor zichzelf houden! Stap voor stap zal ik je laten zien hoe je jouw deur op een mooie manier kunt schilderen. Na het volgen van mijn tips zul jij in staat zijn om jouw deur te schilderen zoals een professional dat doet!

Als je een deur gaat schilderen, is het van belang dat je die deur stap voor stap aanpakt. Kies daarom altijd eerst een plek uit waar je gaat beginnen. Het is vaak per deur afhankelijk waar je gaat beginnen. De ene schilder geeft de voorkeur eraan om bovenin te beginnen, en een andere schilder start liever onderin.

Voor mij is dit afhankelijk of de deur panelen heeft of een raam, om dan de beslissing te maken. Als een deur panelen heeft, dan start ik liever bij de panelen, omdat dit vaak de diepere delen zijn van een deur. Je kunt starten met de diepere delen en zo werken naar de buitenkanten.

Ook is het mogelijk dat je de deur begint te schilderen bij de kopse kanten. Het voordeel van eerst de kopse kanten te schilderen, is dat deze delen vaak in de sponning vallen en daarom dan ook sneller droog zijn. Ook kun je de laatste slag op je deur zelf richting de kopse kanten schilderen, zodat je geen aanzetten krijgt. Als de deur geschilderd is, kan het wel eens voorkomen dat je deur blijft plakken in de rubbers. Door de link aan te klikken lees je daar meer over.

We zullen een paneeldeur schilderen, in dit geval een paneeldeur met glas. Het schilderen van een houten voordeur vereist speciale aandachtspunten, en ik zal je die vandaag laten zien. Het schilderen van je eigen voordeur zal na deze aflevering een leuke klus worden. Bij het verven van een voordeur moet je altijd rekening houden met de sloten, dus ook daar zal ik je laten zien hoe je ze moet afplakken.

Ik maak bij het schilderen van de deur wel gebruik van schilderstape. Ik vind dit namelijk handig en je kunt ook sneller schilderen. Je lijnen zullen strakker worden. Daarnaast kun je met goede schildertape de scharnieren gelijk afplakken. Wil je een handige manier van afplakken leren, bekijk dan de video over scharnieren afplakken.

Bij het schilderen van je buitendeur gebruik je een hoogglansverf. Met mijn handige tips kun jij je buitendeur met kozijn schilderen zonder strepen of zakkers. Let wel op. Ik gebruik terpentine verf. Voor tips met watergedragen verf kan je beter een andere video kijken. Hoewel ik vandaag alleen een deur schilder en geen buitendeur met kozijn, kun je deze tips praktisch toepassen als je een voordeur met rooster wilt schilderen. Mijn deur is niet volledig kaal gemaakt, maar enkel geschuurd, omdat deze nog perfect eruitzag. Maar wellicht is jouw deur wel heel slecht en zou je beter alle verf eraf moeten halen. Dan verwijs ik je naar deze video, waar je ook leert om een deur houtrot te verwijderen en de deur te schilderen.

Ik zal de deur schilderen met een kwast en zonder roller. Met mijn handige tips van Schildersbedrijf Edens kun jij je deur schilderen zonder zakkers en strepen!

Schildersbedrijf Edens, de vakman voor uw woning!

Delen op social media

Ook handig om te weten

Schildersbedrijf Edens Over mij
Schildersbedrijf J. Edens in Apeldoorn. Uw partner voor behangen, glaszetten, onderhoud, kleuradvies, restauratie, pleisterwerk en lambrisering.
NIEUWSBRIEF
Wil je geen tips of belangrijke updates meer missen? Meld je dan GRATIS aan als VIP-member! Je ontvangt automatisch een melding zodra er een nieuwe video op YouTube verschijnt of er belangrijke informatie beschikbaar is over onze video's. Zo blijf je altijd volledig op de hoogte.
2024 © Schildersbedrijf Edens
Malcare WordPress Security